{ "title": "Egzama İçin Dut Kurusu", "image": "https://www.egzama.gen.tr/images/egzama-icin-dut-kurusu.gif", "date": "19.01.2024 10:40:37", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Egzama için dut kurusu, doğal yollardan vücudun antibiyotik ihtiyacının karşılanması ile karşılaşılan bir durumdur. Dut yemişinin 20'den fazla olmak üzere farklı özellikte çeşidi bulunmaktadır. Taze olarak tüketilmesi ancak yazın mümkündür. Çünkü dut yaz aylarında yetişen bir yemiştir. Egzama için dut kurusu kullanımı dışında farklı sağlık sorunları için de dut kurusu kullanılmaktadır. Bu özelliğinden dolayı kurutulmuş dut doğal antibiyotik deposu olarak bilinir. Kış aylarında taze dut bulmak mümkün değildir, bu nedenle yazın kurutulup saklanmış olan dutlar egzama için dut kurusu kullanımı dışında çok farklı amaçlar için de kullanılabilmektedir.

Egzama için dut kurusu kürünün tarifi

Yarım litre klorsuz su ve bir avuç dolusu kadar dut kurusu egzama için hazırlanacak kür için yeterlidir. Klorsuz suyu önce kaynatınız, su kaynadıktan sonra dut kurularını kaynayan suyun içine atarak alevi kısılmış ocakta 6 dakika kadar egzama için dut kurusu hazırlama işlemi yapınız. Dutlar 6 dakika haşlandıktan sonra karışımı ateşten indirin. Haşlanmış olan dut kuruları elinizi yakmayacak sıcaklığa ulaşınca, egzamalar ellerinizde ise ellerinizi dutların içine sokup 10 dakika bekletin ve ellerinizi çıkarın. 1 Saat kadar ellerinizi yıkamayın çünkü bu sürede egzama için dut kurusunun etkisini gösterecektir. 1 Saat sonunda ellerinizi ılık su ile yıkayın. Dikkat etmeniz gereken nokta ellerini daldırdığınız kabın çok sıcak veya soğuk olmamasıdır. Egzama için dut kurusu kürü haftada üç defa ve iki hafta boyunca uygulanmalıdır. Egzama için dut kurusu kürü sadece ellerdeki egzamalar da kullanılmaz. Ayaklarda ya da elin bilek kısmında egzama varsa bir kaşık kullanarak haşlanmış dut kurusunu egzamalı bölgeye döküp 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile ilgili bölgeyi durulayın. Egzama için dut kurusu kürü uygulandığında bilmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar şunlardır;
Dutların 20'den fazla türü olduğu belirtilmişti. Egzama için dut kurusu küründe beyaz dut kurusu kullanılmalıdır. Dut tazesi ağaçtan toplandıktan sonra kısa zamanda tüketilmelidir. Çünkü tadında bozulma olabilmektedir. Egzama için dut kurusu kullanmaktan başka dut kurusu hem doğal bir antibiyotik hem de tatlı ihtiyacını karşılayan bir yemiştir. Egzama için dut kurusu kullanıldığında aynı zamanda tüketilen kuru dutlar kanınızda iltihap varsa çok güçlü bir destekleyici olarak kullanılır. Egzama için dut kurusu kullanmaktan başka dut ağacının yaprakları da şifa kaynağıdır.
" } ] }