{ "title": "Egzama İçin Dut Kurusu", "image": "https://www.egzama.gen.tr/images/egzama-icin-dut-kurusu.gif", "date": "19.01.2024 10:40:37", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Egzama için dut kurusu, doğal yollardan vücudun antibiyotik ihtiyacının karşılanması ile karşılaşılan bir durumdur. Dut yemişinin 20'den fazla olmak üzere farklı özellikte çeşidi bulunmaktadır. Taze olarak tüketilmesi ancak yazın mümkündür. Çünkü dut yaz aylarında yetişen bir yemiştir. Egzama için dut kurusu kullanımı dışında farklı sağlık sorunları için de dut kurusu kullanılmaktadır. Bu özelliğinden dolayı kurutulmuş dut doğal antibiyotik deposu olarak bilinir. Kış aylarında taze dut bulmak mümkün değildir, bu nedenle yazın kurutulup saklanmış olan dutlar egzama için dut kurusu kullanımı dışında çok farklı amaçlar için de kullanılabilmektedir.